15.10.04

Kultainen uni

Kun ihminen kuolee nukkuessaan, hän näkee niinsanotun ”kultaisen unen”.

Kultaisessa unessa saat kaiken haluamasi. Olet matkalla maailman ympäri perheesi kanssa. Kaukomailta löydätte salaisen temppelin, joka on rakennettu kultakaivoksen päälle. Alkuasukkaat pitävät sinua jumalana. Saat uusia ystäviä myyttisistä olennoista, jotka asuvat temppelin katakombeissa.

Olet äärettömän onnellinen. Keräät kulta-aarteita kasaan tuliaisiksi. Kokoat harkkoja symmetrisiin kasoihin ja täytät matka-arkut kaulaketjuilla. Tulevaisuutesi loistaa kirkkaampana kuin koskaan. Alkuasukkaat auttavat sinua. Kultaa on niin paljon, että valvot yösi miettien kuinka saisit kuljetettua kaiken kotiisi.

Kun uni alkaa loppua, kuolema lähestyy. Alat menettää onneasi. Alkuasukkaat ryhtyvät kapinoimaan ja perheesi surmataan. Saat vatsataudin. Keräät pieniä kultaesineitä takintaskuihisi ja yrität juosta karkuun. Juokset niin lujaa kuin jaksat. Sydämesi takoo hullun lailla. Keuhkosi ovat räjähtämäisillään. Lyyhistyt maahan. Hengityksesi pysähtyy. Uni päättyy.

Jos huomaat näkeväsi kultaista unta, älä ikinä katso sitä loppuun asti. Herää huippukohdassa, neuvoo El Doradon mystinen kirjoitus, niin elämää antava metalli tekee sinusta kuolemattoman.

Ei kommentteja: